Kategorize edilmemiş

Mart ayında yeni MikroTik ürünlerinin incelemesi

CRS326-4C+20G+2Q+RM

İnanılmaz 2,5 Gigabit bağlantı noktası yoğunluğuna, birleşik bağlantı noktalarına ve hatta bir çift 40 Gbps QSFP+ kafesine sahip, birinci sınıf anahtarımız.

Kurumsal düzeyde ezber bozan… bir akıllı telefon fiyatına!

Giderek daha fazla ofis, stüdyo ve diğer profesyonel ortam, hızlı ve güvenilir 2,5 Gigabit standardına geçiş yapıyor. Bu nedenle, sürekli değişen bu ortamın kalbinde yer alabilecek, hayatınızı kolaylaştıracak, bütçenizi koruyacak ve mükemmel bağlantı noktası yoğunluğu ve ek ultra hızlı fiber arayüzleriyle ekstra esneklik sunacak uygun fiyatlı bir çözüm yaratmak istedik. Yeni CRS326 tüm bunları ve daha fazlasını sunuyor!

20x 2,5 Gigabit Ethernet bağlantı noktası, 4x ek 2,5 Gigabit Ethernet bağlantı noktası olarak VEYA 10G SFP+ arabirimi olarak kullanılabilen 4x COMBO bağlantı noktası vardır ve hepsinin ötesinde, ultra hızlı fiber bağlantı için 2x 40 Gigabit QSFP+ kafesi vardır . Pratik ve geleceğe yönelik!

Özel bir CPU ile birlikte gelen güçlü Marvell Prestera anahtar çipi, tüm günlük görevlerinizi hiç zorlanmadan gerçekleştirebilir. VLAN’lar, Jumbo çerçeveler, bağlantı birleştirme, ACL kuralları… Hatta bazı Layer3 yönlendirmeleri bile yapabilirsiniz!

Çift yedekli güç kaynakları ve yönetim amaçlı ekstra 100 Mbps Ethernet bağlantı noktası, uzun vadede sizi birçok sorundan kurtaracaktır. Ve bu muhteşem anahtarı standart 19″ raf montajına sabitlemek için ihtiyacınız olan her şeyi ekledik!

Birçok MikroTik cihazı gibi bu da zorunluluktan doğdu. Video ekibimizin, özel bir rafa ihtiyaç duymadan tüm stüdyo cihazlarını bağlamalarını sağlayacak hızlı, uygun maliyetli bir çözüme ihtiyacı vardı; stüdyoda ekstra alan yok. Tüm ekipmanı, bilgisayarları, ekstra ekranları ve kaydedicileri vb. bağlamak için 2,5 Gigabit Ethernet bağlantı noktalarını kullanırlar. Daha sonra dört birleşik bağlantı noktası, inceleme için bazı görüntüleri aktarmaları gerekmesi durumunda diğer departmanlara gider. 40 Gigabit’lik bir hat NAS medya sunucusuna, diğer 40 Gigabit’lik hat ise tüm sihrin gerçekleştiği editörün multimedya istasyonuna gider. Bu bir kablo hızı anahtarıdır, böylece ekip tüm bağlantı noktalarında maksimum hıza ulaşabilir ve tüm videoları çok daha hızlı hale getirebilir. Bunun gibi!

LtAP LR8 LTE6 kit

Sağlam, ağır hizmet tipi bir çantada LoRa® için LTE, GPS ve kablosuz desteği içeren kompakt, hepsi bir arada çözüm. Şimdi daha yüksek hızlar ve daha iyi bir fiyat için yepyeni bir CAT6 LTE modemle!

Ağır hizmet tipi kasanın içinde Gigabit Ethernet portu, dahili GPS ve iki dahili LTE anteni ile güçlü bir 2,4 GHz kablosuz erişim noktası bulunmaktadır. İki miniPCIe yuvası vardır; biri LTE modem için kullanılır, diğeri ise LoRa® teknolojisi için yoğunlaştırıcı ağ geçidi kartıyla doldurulur.

Bu yükseltilmiş sürüm, LtAP fiyatını düşürürken mobil internet hızını artıran yepyeni bir CAT6 LTE modemle birlikte geliyor! Ayrıca taşıyıcı birleştirmeyi de mümkün kılarak cihazın aynı anda birden fazla bant kullanmasına olanak tanır. Bu, kalabalık bir ortamda daha iyi yanıt verme ve kırsal kesimdeki zayıf sinyal durumlarında daha yüksek verimlilik anlamına gelir. CAT6’ya geçtikten sonra kırsal alanlarda İnternet hızının iki katına çıktığını gördük!

Üç güç seçeneği vardır: DC jakı, PoE girişi ve otomotiv. Gün boyunca LtAP’ye 20.000 mAh güç bankasıyla güç veren kullanıcıları bile gördük!

Nesnelerin interneti hiç bu kadar uygun fiyatlı olmamıştı

Bu cihazın neler yapabileceğini tam olarak anlamak için nesnelerin internetinden bahsetmemiz gerekiyor. Bir örnekle başlayalım. Büyükbaş hayvanları, ürünleri için sulama sistemi ve ürünleri için deposu olan bir çiftçiyi hayal edin. Günlük olarak şunları yapması gerekir:

  • hayvanları takip edin;
  • tahıl stok seviyesini izlemek;
  • Sulama sistemini kontrol edin.

Çiftçi tüm bu görevler için düşük maliyetli kablosuz sensörleri kullanabilir. Bunları LtAP’ye bağlayarak gerçek zamanlı verileri toplayabilir, bunu aracın konum bilgileriyle birleştirebilir ve yüksek hızlı LTE aracılığıyla buluta gönderebilir. Artık çiftliklerinin büyümesini izlemek ve planlamak için ihtiyaç duyduğu tüm bilgiler tek bir yerde. Çok basit ve çok kullanışlı.

Bunun arkasındaki kablosuz teknolojiye Uzun Menzil anlamına gelen LoRa® adı verilir. Çok düşük güç gerektirir. Bu nedenle LoRa®, nesnelerin interneti çözümlerinizi oluşturmanın en iyi yoludur. LoRa® akıllı evlerden tarıma, tedarik zincirlerine, lojistiğe ve hatta akıllı şehirlere kadar her şey için kullanılabilir. Park alanlarını izleyin, kamu hizmetlerini takip edin, çevresel verileri ölçün ve benzeri; olasılıklar sonsuzdur.

Hatta kullanabileceğiniz ücretsiz bir sunucu altyapısı bile var – LtAP LR8 LTE6 kiti tarafından tamamen desteklenen The Things Network. Dünya çapındaki meraklılardan ve geliştiricilerden oluşan geniş bir toplulukla, LoRa® ağıyla ilgili sorularınızda asla yalnız kalmayacaksınız.

Lojistik ve takip için mükemmel

Mobil operatörler arasında otomatik geçişi ayarlamak için kullanabileceğiniz 3 MiniSIM yuvası vardır. Sınırı düzenli olarak geçmeniz gerekiyorsa çok kullanışlıdır. Cihazda iki dahili LTE anteni bulunur, ancak daha iyi kapsama alanı için U.FL konektörlerini kullanarak seçtiğiniz harici antenleri ekleyebilirsiniz. Aynı şey GPS için de geçerli; harici bir anten de takabilirsiniz. Bu arada, RouterOS dokümantasyon web sitesinde basit bir uygulama örneği sunduk, böylece gerçek zamanlı konum takibine hemen başlayabilirsiniz!

Şeyler Ağı

LoRa® ürünlerimiz, ücretsiz LoRa® ağ kapsama alanı sağlayan ve ihtiyaçlarınıza yönelik tonlarca uygulama içeren ünlü açık kaynaklı altyapı olan “The Things Network” ile çalışmaya hazırdır. “Nesneler Ağı”nın yardımıyla nesnelerin internetini bir gün içinde kullanmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca kurumsal düzeydeki “The Things Industries” ağına kolayca yükseltilebilir. Kurulumu çok kolaydır; herkes öğrenebilir. Tekerleği yeniden icat etmenize gerek yok; akıllı çözümlerle zamandan ve enerjiden tasarruf etmek için “Nesneler Ağı”na katılın!

RouterOS – olağanüstü çok yönlülük

Ofisten doğrudan evinize güvenli bir VPN çalıştırın, belirli güvenlik duvarı kuralları uygulayın, IPsec donanım hızlandırmayı, VLAN, DHCP, e-posta veya SMS bildirimlerini vb. kullanın. RouterOS komut dosyası oluşturmayla birçok şeyi otomatikleştirebilirsiniz:

  • bant genişliği kullanımına göre sıraları değiştirin;
  • “Bant genişliğiniz Y dakika boyunca X’e ulaştı!” gibi karmaşık tetikleyici bildirimler
  • ek cihazların yedeklenmesi ve kurulumu ve çok daha fazlası!

Ayrıca tüm kablosuz MikroTik cihazlarınızın merkezi yönetimi için ücretsiz, kullanışlı bir araç da sunuyoruz: CAPsMAN. Geleneksel denetleyici yazılımının aksine, CAPsMAN’ın çalışması için ayrı bir cihaz gerekmez; ağınızdaki mevcut herhangi bir RouterOS cihazını kullanabilir. 1996’dan beri kendi yazılımımızı yapıyoruz. Her yeni sürümde önceliğimiz aynı kaldı: kullanıcılara farklı kurulumları keşfetme özgürlüğü sağlamak ve her zaman iş için doğru araçlara sahip olmak. Gereksiz ödeme duvarları olmadan.

wAP LTE kit (2024)

Klasik, hava koşullarına dayanıklı wAP LTE kitinin yenilenmesi – FİYATI AŞAĞI ve performansı YÜKSELTEN yeni bir LTE modemle! Yıkıcı fiyatlandırma: Kısıtlı bir bütçeniz varsa piyasadaki en iyi DIŞ MEKAN LTE/WI-FI fırsatı.

wAP LTE kiti, evinizin dışına, bahçenize, verandanıza veya mümkün olan en kısıtlı bütçeyle güçlü bir kablosuz bağlantıya ihtiyaç duyduğunuz diğer zorlu ortamlara kurulum için küçük, hava koşullarına dayanıklı bir kablosuz erişim noktasıdır. Pasif PoE girişi olan bir Ethernet bağlantı noktasına sahiptir, ancak bu uygun fiyatlı erişim noktasına güç sağlamanın daha fazla yolu vardır: ayrıca standart bir DC jakı ve bir otomotiv fişi de vardır.

Yeni revizyon, gelişmiş bağlantı, popüler B28 bandının eklenmesi ve büyük bir fiyat düşüşü sunan yeni bir LTE modemi içeriyor!

Geliştirilmiş muhafaza – iyi görünüyor, daha da iyi çalışıyor… vandallara karşı bile!

wAP LTE kiti hava koşullarına dayanıklıdır ve ekstra güvenlik ve daha az görünür eklentiler için kasanın içinden herhangi bir dış duvara sabitlenebilir. Alt kısım ayrıca yalnızca sahibi tarafından açılabilen özel bir anti-vandal vida ile sabitlenebilir. Kasanın arkasında, Ethernet kablosunu doğrudan ünitenin arkasından ve duvarın içinden geçirmenize olanak tanıyan bir açıklık bulunmaktadır. Bu şekilde wAP daha az dikkat çeker ve her ortama uyum sağlar.

FTC11XG

10 Gigabit SFP+ fiber bağlantılarınızı RJ45 10 Gigabit Ethernet’e dönüştürmek için hava koşullarına dayanıklı bir IP55 Fiber-Bakır dönüştürücü.

FTC11XG, düşük güç tüketimi (9-10 W) ve iki güç verme yöntemi sunar: standart bir DC jakı ve 802,3 af/at/bt 43-57 V PoE-In. PoE enjektörü, güç kaynağı ve onu tavana sabitlemek için ihtiyacınız olan her şeyle birlikte gelir.

FTC11XG, SwOS Lite’ın tam sürümünü çalıştırır ve kendi anahtar çipine sahiptir, bu da normal bir medya dönüştürücüden asla bekleyemeyeceğiniz çeşitli görevleri gerçekleştirmenize olanak tanır! Bunlardan bazıları:

  • Arayüz yönetimi ve izleme;
  • VLAN desteği;
  • SNMP raporlaması;
  • Temel trafik şekillendirme;
  • Hatta paket filtrelemeye, hesaplamaya ve
  • Katman 2, 3 ve 4 protokol başlığı alanı koşullarına dayalı VLAN etiketleme.

XQ+CM0000-XS+

QSFP28 100G/40G bağlantı noktalarında SFP28 25G/10G/1G modüllerinin kullanılmasına olanak tanıyan ekonomik bir QSFP28’den SFP28’e dönüştürücü. CRS504/CRS518/CRS510 kurulumlarınızı genişletmek ve elinizde bulunan modülleri kullanarak bütçeden tasarruf etmek için mükemmel, uygun maliyetli ve enerji açısından verimli çözüm!

SXTsq-mount

SXTsq serisi ürünler için basit, dayanıklı bir hizalama ataşmanı. Bir Ph1 tornavida kullanarak SXTsq’nin arkasına takın, verilen U cıvatayı ve 8 mm’lik mandalı kullanarak her şeyi bir direğe monte edin, ardından cıvatayı üç konumdan birine yerleştirin; bunlar her ikisinde de 45 dereceye kadar ince ayarlama yapılmasına olanak sağlar talimatlar!