Kategorize edilmemiş

Mart ayı yeni MikroTik ürünlerinin incelemesi

CCR2216-1G-12XS-2XQ

L3 Donanım Aktarımı ile 100 Gigabit ağ oluşturmanın gücünü açığa çıkarın!

Bu, CCR1072 kullanıcıları için mükemmel bir anında yükseltmedir: SFP modüllerinizi ve PSU’larınızı kullanmaya devam edebilirsiniz!

100 Gigabit yolculuğunuza yeni amiral gemisi ürünümüz Cloud Core Router 2216 ile başlayın! Güçlü 16 çekirdekli CPU’su, önceki amiral gemimiz olan CCR1072’nin güçlü 72 çekirdekli Tile CPU’su ile rekabet edebilir.

Ancak olağanüstü Marvell Prestera Aldrin2 anahtar çipi, L3 Donanım Boşaltma ile bunu gerçekten bir sonraki seviyeye taşıyor! Önceki CCR2116’mız dört adet 10G CPU bağlantı hattına sahip bir anahtar çipine sahipti, ancak bu sefer dört adet 25G hattı var!

Işık hızında 100 Gigabit bağlantı için 2x QSFP28 kafesi, 25 Gigabit ağ iletişimi için 12x SFP28 kafesi ve bir Gigabit Ethernet bağlantı noktası vardır. Cihaz, 16 GB RAM, yeterli NAND depolama alanı ve ek depolama için iki M.2 SATA yuvasıyla birlikte gelir. Dört adet çalışırken değiştirilebilir fanın yanı sıra çift yedekli, çalışırken değiştirilebilir güç kaynakları vardır. Daha önce CCR1072 ürünümüzü kullandıysanız bu PSU’lar size tanıdık gelebilir: Önceki çalışırken değiştirilebilir güç kaynaklarınızı ve SFP modüllerinizi kullanmaya devam edebilirsiniz.

Aksesuarlarda zamandan ve paradan tasarruf ederken aynı zamanda daha düşük güç tüketimiyle daha iyi performans elde edersiniz. Bu, mevcut CCR1072 kurulumları için mükemmel bir anında yükseltmedir!

MikroTik 802.11ay burada:

Cube 60Pro ac ve CubeSA 60Pro ac ile sorunsuz 60 GHz deneyiminin keyfini çıkarın!

Cube 60Pro ac

Hız ve stabilite için kablolara güvenmeniz gereken günler çoktan geride kaldı. 60 GHz çözümler fiber benzeri hız ve kararlılık sunarken kurulum ve bakımda zamandan ve paradan tasarruf etmenizi sağlar. En yeni Cube 60Pro ürün grubumuz, daha da yüksek mesafeler, kararlılık, hız ve rahatlık için 802.11ay standardıyla 60 GHz ağ bağlantısının avantajlarını bir sonraki seviyeye taşıyor.

Cube 60Pro ac CPE, 1 km’ye kadar mesafelerde noktadan noktaya ultra hızlı bağlantılar kurmanıza olanak tanır. Hepsi bu kadar değil; gerektiğinde daha da yüksek mesafelere ulaşabilmeniz için Kanal 5* desteğini de ekledik. Testlerimizde Cube 60Pro ac, 2,4 km’nin üzerinde güvenilir bağlantıyı kolayca sürdürdü. İki konum arasında köprü oluşturmak hiç bu kadar kolay olmamıştı!

İki Cube 60Pro ac cihazından oluşan önceden yapılandırılmış bir kit alabilirsiniz: Wireless Wire Cube Pro. Sadece Küpleri birbirine doğrultun ve açın! Çok hızlı, şifreli bir kablosuz bağlantı oluşturacaklar. Saf tak ve çalıştır!

CubeSA 60Pro ac

Birden fazla cihaz bağlamanız gerekiyorsa CubeSA 60Pro ac sektör antenine bir göz atın. Noktadan çoklu noktaya modunda yaklaşık 600 metre mesafeye ulaşan bu cihaz, canlı gösterilerden festivallere ve atölyelerden şantiyelere, aşı kliniklerine kadar her türlü etkinlik yönetimi için çok yararlı olabilir. Her yerde karmaşık kablolu kurulumlara gerek yok; taşınabilir ve kullanışlı CubeSA 60Pro ac ihtiyacınızı karşılıyor! Kurulumunuza bağlı olarak mesafe daha da fazla olabilir. Örneğin MikroTik nRAY gibi cihazlarla 800 metreye kadar ulaşabiliyorsunuz.

Geliştirilmiş soğutma ve montaj için güçlü metal taban!

Otomatik 5 GHz yedek bağlantıyla kesintileri unutun

60 GHz frekansı kalabalık kablosuz spektrumdan etkilenmez, yüksek hız ve kapasite sunar. Ancak bazen kötü hava şartlarında zorlanabilir. Bu nedenle her iki Cube 60Pro cihazı da otomatik 5 GHz yük devretme özelliğine sahiptir. 5 GHz aralığının 60 GHz aralığına ayak uydurabilmesi için güçlü bir yönlü anten ekledik.

Daha fazla dayanıklılık, daha az istenmeyen dikkat

Daha iyi montaj ve soğutma seçenekleri için muhafazayı güçlü bir metal tabana sahip olacak şekilde geliştirdik. Cube form faktörü saf pratiklikten doğmuştur: dayanıklı, göze çarpmayan ve kompakttır.

CCR2004-1G-2XS-PCIe

Sunucu odanızda yerden tasarruf etmek istiyorsanız 25 Gigabit ağ oluşturmanın akıllı ve kolay yolu.

Sunucunun içine gerçek bir CCR2004.. ekleyerek sunucu odanızda yerden tasarruf edin! Bu benzersiz ürün, basit bir 2x 25 Gigabit PCIe Ethernet adaptörünü tam donanımlı bir yönlendiricinin etkileyici özellikleriyle birleştirir.

Varsayılan olarak PCIe arayüzü dört sanal Ethernet arayüzü olarak görünecektir. 25G SFP28 kafeslerine geçiş modunda iki arayüz. Geriye kalan iki sanal Ethernet-PCIe arabirimi, yönetim erişimi için Gigabit Ethernet bağlantı noktasıyla köprülenmiştir. Burada tamamen işlevsel RouterOS çalıştırdığımız için kullanıcı tüm arayüzleri ve ayarları serbestçe yapılandırabilir.

Bu CCR cihazının bir NIC olarak çalışmasını sağlamak için yeni bir Geçiş modu uygulandı. Temel olarak, donanım bağlantı durumlarını da iletebilen bir FastForward FastPath modu.

Bu NIC, Jumbo çerçevelerle kablo hızına (100 Gbps) ulaşabilir. Çoğu sunucu kurulumunda bu CCR ağ kartının darboğaz oluşturmamasını sağlar.

4 GB RAM, 128 MB NAND depolama alanı ve güçlü dört çekirdekli ARMv8 64 bit CPU ile bu cihaz pek çok şeyin üstesinden gelebilir: güvenlik duvarları, ev medyası ve dosya sunucuları için kullanıcı yönetimi ve erişim kontrolü ve hatta bazı trafik kontrolü veri merkezlerinde – tek başına bir yönlendiriciye ihtiyaç duymadan.

Bu form faktörü, aklınızda bulundurmanız gereken bazı sınırlamalarla birlikte gelir. CCR NIC kartının başlatılması, ASIC tabanlı kurulumlara kıyasla biraz zaman alır. Ana sistem CCR kartından önce açılırsa mevcut cihazlar arasında görünmez. BIOS’ta açılıştan sonra bir PCIe cihazı başlatma gecikmesi eklemelisiniz. Veya PCIe cihazlarını HOST sisteminden yeniden başlatmanız gerekecektir.

Bu alışılmadık cihaza yönelik benzersiz kullanım örneklerinizi görmek için sabırsızlanıyoruz: güçlü bir Bulut Çekirdek Yönlendirici ile birleştirilmiş basit, yüksek hızlı bir ağ kartı. RouterOS’un şiddetli gücüyle sunucunuzun potansiyelini açığa çıkarın!

CRS310-1G-5S-4S+IN

Küçük ofisler veya İSS’ler için 100 metrenin çok üzerinde 10 Gigabit fiber bağlantı. Donanım yükü kaldırılmış VLAN filtreleme ve hatta düşük bir bütçeyle bazı L3 yönlendirmeler!

Bu anahtar, birçok küçük ve orta ölçekli ISP tarafından 100 metreye kadar uzanan güvenilir 10 Gigabit fiber bağlantılar için kullanılan, öne çıkan netFiber 9 anahtarının iç mekan versiyonudur. Beş adet 1G SFP bağlantı noktası, dört adet 10G SFP+ bağlantı noktası ve ek bir Gigabit Ethernet bağlantı noktasıyla bu, mevcut CRS212 kurulumları için mükemmel bir yükseltmedir. Modern ARM v7 CPU’ya, 256 MB RAM’e ve daha iyi soğutmaya sahip oluyorsunuz.

Gigabit Ethernet bağlantı noktasının anahtar çipine doğrudan bağlantısı vardır; böylece burada tam gigabit hızının keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca PoE-in’i destekleyerek zorlu noktalarda size ek bir güç seçeneği sunar.

Her şeyi düzenli tutmak için bu anahtarı standart 1U rafa monte edebilirsiniz. Ayrıca rafa monte bir cihazdan bekleyebileceğiniz tüm güce sahiptir: CRS310, donanım yüksüz VLAN filtrelemeyi destekler. Ve hatta bazı donanımlar Katman-3 yönlendirmesini boşalttı.

CRS310-1G-5S-4S+IN, veri kaybını ve ping’i düşük tutarken 100 metrenin üzerindeki iç mekan bağlantılarıyla çalışan herkes için harika bir araçtır. Elektromanyetik girişim, kurcalama veya gizlice dinleme konusunda endişeleriniz varsa optik fiber bakıra harika bir alternatif olabilir.