Ubiquiti Insider: Ağ 8.1 | Koruma 3.0 | Profesyonel Telefon Desteği

En son Ubiquiti Ar-Ge gelişmelerine ilişkin bilgileri paylaştığımız Ubiquiti Insider’a hoş geldiniz.

[00:12] Ağ 8.1, büyük ölçekli ağların yönetimini geliştirmek için tasarlanmış bir dizi özellik sunar.

Yeni Ağ Görüntüleyici, tüm ağınıza kapsamlı bir genel bakış sağlamak için WiFi, sanal ağlar, internet, VPN’ler ve daha fazlasını tek bir arayüzde birleştirir.

UniFi’ye dinamik yönlendirme protokolü desteği eklemekten heyecan duyuyoruz. OSPF artık yakında BGP ile birlikte kullanıma sunulacak.

NAT Havuzu, bir sanal ağa özel genel IP adresleri havuzu üzerinden NAT trafiği oluşturmanıza olanak tanır. Bununla birlikte, ağınıza eşzamanlı harici bağlantıların sayısını önemli ölçüde artırabilirsiniz.

Ayrıca iki yeni anahtar izolasyon ayarı ekledik: L3 Ağ Yalıtımı, farklı sanal ağlardaki cihazlar arasındaki tüm trafiği engellerken Cihaz Yalıtımı, aynı sanal ağdaki cihazlar arasındaki tüm trafiği engeller.

Son olarak Network 8.1, geniş ekranlardaki deneyimi optimize ederek dikey topoloji görünümüne olanak tanır.

[01:12] En yeni Koruma sürümleri, UniFi’nin tespit ve yapay zeka yeteneklerinde ileriye doğru atılan önemli bir adıma işaret ediyor.

Koruma 3.0, sahanızdaki güvenliği artırmak için AI serisi kameralara yüz tanıma özelliğini getiriyor. Korumanın yeni Tanıma bölümünde artık yüzleri tanımlayabilir ve etiketleyebilir, daha iyi izleme için ilgilendiğiniz kişileri etiketleyebilirsiniz. Bu özellik, yüz başına tüm tespitlerin geçmişini içerir ve ilgilendiğiniz kişiler tespit edildiğinde anlık uyarılar için anında bildirimler ayarlayabilirsiniz. Ayrıca, tüm AI tanıma verilerinin NVR’nizde yerel ve özel kalacağını bilerek içiniz rahat olsun.

AI serisi kameralar ayrıca araç türlerini ve renklerini sınıflandıracak şekilde yükseltildi ve G4, G5 ve AI serisi kameraların algılama yeteneklerini hayvanları ve yeni ses türlerini içerecek şekilde genişlettik.

Güvenlik iş akışlarını geliştirmek için iki yeni özellik ekledik. Artık görüntüleri doğrudan Koruma içinden üçüncü taraf bulut depolama alanına arşivleyebilirsiniz, bu da önemli kayıtların yedeklenmesi için kullanışlı bir çözüm sunar. Ayrıca, yalnızca kamera yayınlarına erişmesi gereken yöneticiler için ideal olan Yalnızca Canlı Görüntüleme rolünü oluşturduk.

[02:21] Profesyonel telefon desteği artık Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’da, 5/24’e kadar kapsama alanıyla yükseltilmiş bir destek katmanı olarak resmi olarak sunulmaktadır. Uzman UniFi Ağ Mühendislerinden oluşan özel ekibimizin kolektif uzmanlığının ihtiyaç duyduğunuzda kaynağınız olduğunu bilmenin rahatlığını yaşayın. Bu hizmeti 7/24 küresel kapsama alanına genişletme planlarıyla ekibimizi büyütüyoruz.

Ücretsiz canlı sohbet ve e-posta desteğimizi sürekli geliştirmeye kararlıyız: Destek planlarına bakılmaksızın tüm müşterilerimize yüksek kullanılabilirlik ve hızlı çözümler sağlamak için desteğe yatırım yapmak en önemli odak alanlarımızdan biridir.

[03:00] Site Yöneticisine, UniFi deneyiminizin tamamında Açık ve Koyu mod arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapabilmeniz için kullanışlı bir tema geçişi ekledik.

[03:10] Yeni Ubiquiti Portal mobil uygulaması, Ubiquiti ile ilgili her şey için hepsi bir arada mobil çözümünüzdür. Özel ürün önerileri için uzman eğitimli UniFi GPT’mizle sohbet edin, güvenlik kamerası yerleşimini değerlendirmek için artırılmış gerçeklik kullanın ve Kapasite Hesaplayıcımızla dağıtımınız için mükemmel UniFi Konsolunu bulun.

Üstelik dahası da var; Topluluğu yerel bir mobil tasarımla deneyimleyebilir, Teknik Özellikleri derinlemesine inceleyebilir ve hesabınızı doğrudan uygulama içinden yönetebilirsiniz.

[03:38] UniFi Ultra ürün serimize, her biri olağanüstü değerde yenilikçi BT sunmak üzere tasarlanan dört yeni eklemeyi duyurmaktan heyecan duyuyoruz.

[03:48] Cloud Gateway Ultra

[04:10] Switch Ultra

[04:30] G5 Dome Ultra
[04:59] G5 Turret Ultra

[05:35] UniFi Access Intercom

[06:02] UXG-Max

[06:30] Wave Pico

[06:45] UISP Switch Plus

[07:03] UISP Switch 1.7, ağa doğrudan bağlandığında kolaylaştırılmış yönetim için yerel bir web arayüzü sunar. Bu yerel web arayüzünü UISP Yönlendiricilerine de getiriyoruz. Şu anda bu özelliği Erken Erişimde bulunan UISP Router 5.0’da önizleyebilirsiniz.

[07:18] Son olarak UISP Tasarım Merkezini ücretsiz bir fiber tasarım aracıyla genişlettik. Bu ekleme, OLT’leri, fiber yollarını, ayırıcıları ve ONU’ları haritalayarak fiber ağların tasarlanmasına yardımcı olur ve zahmetsiz dağıtım planlaması için sinyal seviyelerini otomatik olarak hesaplar.

Daha fazla Ubiquiti Insider güncellemesi için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın.