Ubiquiti Insider: UniFi OS 3.2 | Geliştirilmiş Site Yöneticisi | UniFi 7

En son Ubiquiti Ar-Ge gelişmelerine ilişkin bilgileri paylaştığımız Ubiquiti Insider’a hoş geldiniz.

[00:12] Birçok önemli güncellemeyi içeren UniFi OS 3.2’yi resmi olarak yayınlamaktan büyük heyecan duyuyoruz.

UniFi Identity, Dream Machines ve Network Video Recorder gibi UniFi Konsollarında anında, tamamen ücretsiz ve bulut dışında çalışacak şekilde yeniden tasarlandı.

Gölge Modu artık Dream Machine Pro ve SE’de mevcut. Bu yüksek kullanılabilirlik özelliği, beklenmedik donanım arızaları durumunda yük devretme için tamamen senkronize edilmiş ve beklemede olan ikincil bir ağ geçidi kurmanıza olanak tanır.

Ayrıca VLAN Magic adını verdiğimiz sektörün ilk görsel VLAN konfigürasyon aracını da tanıttık.

[01:07] https://unifi.ui.com/ adresindeki UniFi Site Yöneticisi, sihirli bir çoklu site yönetimi deneyimi sunar:

Yenilenen Siteye Genel Bakış kontrol paneli, hızlı ve anlaşılır izleme için ISP Health ve diğer önemli site ölçümlerini içerir.

UniFi Network’ün çoklu site yönetimindekiler de dahil olmak üzere tüm sitelerinizi bu kontrol panelinden görüntüleyin; CloudKey, Resmi UniFi Barındırma veya Kendi Kendine Barındırılan UniFi Ağ Sunucusu ile birçok siteyi yöneten kuruluşlar için kullanışlı bir özellik.

Site Magic, Siteden Siteye VPN ve SD-WAN kurulumunu her zamankinden daha kolay hale getirir. Birden çok ağ geçidi arasında karmaşık, manuel Siteden Siteye VPN’leri yapılandırmak yerine, Site Yöneticisi aracılığıyla bağlanılacak siteleri ve alt ağları seçmeniz yeterlidir. Artık Site Magic ile 10’a kadar siteyi birbirine bağlayabilirsiniz; bu sayı gelecekteki güncellemelerle artmaya devam edecektir.

Tüm ekip üyeleri için site erişiminin ve izinlerinin tek bir arayüzden zahmetsizce yönetilmesi için Global Yönetici Yönetimi’ni ekledik. Tüm site türlerinde sorunsuz yönetici yönetimi için bu özelliği, barındırılan UniFi Ağ Sunucusu sitelerine genişletmeyi planlıyoruz.

Global Cihaz Yönetimi size siteler genelinde konuşlandırılan tüm UniFi cihazlarının merkezi bir görünümünü sunar.

[02:56] Ağ 8.0.24, tüm ayar değişikliklerinin eksiksiz bir denetim takibi için Yönetici Ayarları Değişiklik Günlüklerini sunar. Ayrıca çoğu dağıtım için VLAN sınırını 64’ten 255’e çıkarır ve uluslararası düzeyde ek 5 ve 6 GHz kanallarını destekler.

[03:14] UniFi 7 ürün grubumuzu U7 Pro ile karşıladık. Parazitsiz 6 GHz WiFi ile gerçek çoklu gigabit hızlarının yanı sıra yeni nesil WiFi 7 teknolojisiyle gelişmiş performans ve kararlılığı deneyimleyin. Önümüzdeki aylarda daha fazla UniFi 7 erişim noktası yayınlayacağımız için bizi izlemeye devam edin.

[03:34] Ultra kompakt ve yetenekli, inanılmaz değere sahip yeni bir ürün sınıfı olan UniFi Ultra’yı duyurmaktan gurur duyuyoruz. Şimdiye kadarki en kompakt WiFi erişim noktamız olan İsviçre Çakısı ile başladık. Yaklaşık bir iPhone boyutunda olan bu cihaz, çok yönlü duvar, tavan ve direk montajı desteğiyle iç mekana veya dış mekana kurulabilir. Anında Wi-Fi için dahili anteni tak ve çalıştır veya kullanım durumunuza uygun performans için harici, uzun menzilli bir anten takın. İsviçre Çakısı, ağa bağlı olmayan uluslararası pazarlarda uygun bir fiyat noktasında güvenilir bağlantı sağlamak için özel olarak tasarlanmıştır.

[04:10] 2,5 gigabit Ethernet performansını yüksek güçlü PoE++ çıkışıyla birleştiren Pro Max Switching burada. Pro Max anahtarları, U7 Pro ve U6 Enterprise serisi gibi 6 GHz WiFi erişim noktaları için idealdir ve aynı zamanda kablo yönetimini bir rüyaya dönüştüren en son yeniliğimiz olan Etherlighting özelliğine sahiptir.

[04:40] UniFi Kablo İnternet’i Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanıma sunduk. Bu çoklu gigabit, rafa monte edilebilir kablolu modem, UniFi rafa monte ekipmanıyla temiz, tekdüze bir estetik sunar ve Comcast Business’ın yanı sıra Comcast Xfinity, Charter Spectrum ve Cox’un konut hizmetleri tarafından desteklenir.

[04:59] Yüksek Yoğunluklu Güç Dağıtımı, bağlı cihazlar için otomatik modem kurtarma ve uzaktan güç döngüsü işleviyle donatılmış benzersiz bir güç yönetimi çözümüdür.

[05:16] Asansörlerle UniFi Access dağıtımları için, asansör içi erişim okuyucusu kullanarak yetkili kat seçimi için yeni Asansör Başlangıç Kitini tasarladık.

  • 18 kata kadar destekler
  • Kabin durumu, kabin konumu ve yangın alarm sistemi entegrasyonu için dijital girişler içerir.

[05:35] Son olarak UniFi deneyimini dünya çapında daha fazla kullanıcıya sunuyoruz. https://ui.com/ artık Portekizce ve İspanyolca olarak mevcut ve daha fazla dil de yolda.