ZeroTier RouterOS v7’ye eklendi

Yeterli alana sahip ARM ve ARM64 mimarileri için ZeroTier desteğini duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. ZeroTier belgelerine buradan göz atabilirsiniz.

ZeroTier, VPN ve SD-WAN’ın yeteneklerini birleştirir. Gelişmiş ağ sanallaştırma ve yönetim yetenekleri sağlar. Temel olarak, kişisel bir bulutun tüm avantajlarından, karmaşık bir yapılandırmaya, bir alan adı ayarlamaya veya genel bir IP’ye sahip olmaya gerek kalmadan yararlanabilirsiniz.

Örneğin, iPhone ZeroTier istemcisini yükleyin ve hiçbir sorun yaşamadan evinizin LAN’ına bağlanın. Ama hepsi bu değil. ZeroTier, farklı ortamlara rağmen cihazlarınızın doğrudan iletişim kurmasına olanak tanır. İletişim VPN’de olduğu gibi belirli bir sunucu üzerinden geçmediğinden çok fazla hız kaybetmezsiniz. Dünyadaki herhangi iki cihaz birbirini bulabilmeli ve neredeyse anında en uygun yoldan iletişim kurabilmelidir. Neredeyse sıfır konfigürasyonla. Açıkçası, bu iletişim uçtan uca şifrelenmiştir; endişelenmeyin!

ZeroTier gerçek bir Ethernet anahtarını taklit eder. Diğer Ethernet ağlarıyla (kablolu, kablosuz, hatta sanal) L2 köprüleriniz olabilir. En iyi kısım? Bu açık kaynaklı hizmet, kurumsal düzeyde aboneliklerin yanı sıra ev laboratuvarları, uzaktan erişim, tünel açma vb. için çeşitli ücretsiz planlar sunar.